Legal8 cursussen

 

Wij delen graag onze kennis en ervaring over allerlei onderwerpen op het gebied van het arbeidsrecht en het commercieel contractenrecht. De basiscursussen zijn specifiek gericht op HR-medewerkers, leidinggevenden en/of managers die al een beetje juridische kennis hebben maar graag meer te weten willen komen. De basiscursus is zo ingericht dat ook personeel zonder juridische kennis de cursus kan volgen. Niet alleen wordt de kennis van de medewerkers van uw organisatie hiermee vergroot, het voorkomt ook allerlei externe kosten en risico’s.

Basiscursus met legal quiz!

Wij geven basiscursussen bij ons op kantoor in Houten, maar op verzoek ook inhouse bij bedrijven. Voor slechts één all-in tarief kunnen bovendien meerdere medewerkers van uw organisatie de cursus volgen. Wat onze cursussen leuker en specialer maakt ten opzichte van cursussen van andere kantoren, is niet alleen onze grote betrokkenheid maar met name onze “speelse” manier van het geven van de cursussen. Onderdeel van onze cursussen is bijvoorbeeld een leuke en leerzame quiz! Het is dus absoluut geen saai juridisch betoog. Hiernaast verdiepen wij ons in uw organisatie en kunnen wij praktijksituaties die bij u op de werkvloer spelen in de cursus verwerken en bespreken tijdens de cursus.

Onze basiscursus arbeidsrecht bestaat uit in ieder geval de volgende onderwerpen:

– arbeidsovereenkomsten;
– arbeidsreglementen;
– cao;
– beoordeling en functioneringsgesprekken;
– sancties
– verzuim en re-integratie;
– ontslag;
– voorbeelden uit de rechtspraak;
– praktijksituaties;
– quiz (vanaf 5 deelnemers)

De basiscursus arbeidsrecht kan, afhankelijk van de specifieke wensen, gedurende één of twee dagen gegeven worden. Na het doorlopen van de basiscursus heeft u voldoende basiskennis om eerste lijns vragen en (basis)situaties over het arbeidsrecht te begrijpen en op te lossen. En u ontvangt na afloop een certificaat!

Onze basiscursus contracteren bestaat uit in ieder geval de volgende onderwerpen:

– soorten contracten;
– contracten opstellen;
– contracten beoordelen;
– uitlegverschillen;
– beëindiging van contracten;
– algemene voorwaarden;
– valkuilen in contracten;
– voorbeelden uit de rechtspraak;
– praktijksituaties;
– quiz (vanaf 5 deelnemers)

De basiscursus contracteren kan, afhankelijk van de specifieke wensen, gedurende één of twee dagen gegeven worden. Na het doorlopen van de basiscursus heeft u voldoende basiskennis om eerste lijns vragen en (basis)situaties over contracteren te begrijpen en op te lossen. En u ontvangt na afloop een certificaat!

Klik op de bovenstaande knop om via ons contactformulier in contact te komen. Uiteraard kunt u ons ook bellen of e-mailen met vragen over de Legal8 cursussen. Wij kunnen u vrijblijvend een prijsopgave sturen.

Legal8 Advocaten

Hieronder ter illustratie een foto van een cursus (april 2022) wwft met quiz (hieronder de winnaars met links Daniel Burgers)