Team Legal8

Naast ons vaste team, werken wij samen met specialistische (bedrijfs)juristen en advocaten uit ons netwerk. Deze (bedrijfs)juristen en advocaten kunnen op verzoek – afhankelijk van de gewenste expertise – worden ingeschakeld. Hiernaast ondersteunen de back office en juridische stagiairs ons vaste team aan juristen. Ons juridische team bestaat uit de volgende advocaten/bedrijfsjuristen:

Bedrijfsjurist

mr. O. Franken

Onno Franken is een bedrijfsjurist met veel bedrijfsjuridische ervaring. Onno is bedrijfsjurist sinds 1985 en heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven.

Onno Franken is een bedrijfsjurist met veel bedrijfsjuridische ervaring. Onno is bedrijfsjurist sinds 1985 (afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. In 1999 is Onno voor zich zelf begonnen. Samen met een accountant heeft hij een kantoor opgericht voor juridische dienstverlening en accountancy. Nadat dit kantoor is gegroeid tot circa 20 medewerkers, heeft Onno het kantoor verlaten en is hij wederom voor zich zelf gestart onder de naam Legal8, dat inmiddels is gegroeid tot een organisatie van 6 betrokken medewerkers.

Werkzaamheden
Onno houdt zich onder meer bezig met arbeids-, contracten- en ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord. Daarnaast is Onno ook ondernemer en weet hij als geen ander zich te verplaatsen in de positie van de cliënt. In dat verband is hij betrokken bij een aantal ondernemingen, waarin zijn kennis vaak te pas komt. Voor hem geldt het adagium “strategisch vóórdenken en juridisch nádenken”, dat hij ook gebruikt voor zijn cliënten.

Nevenfuncties
• lid van NEVOA, de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs;
• initiatiefnemer Junior Kamer Kromme Rijn.

Vrije tijd
In zijn vrije tijd is Onno regelmatig op de tennisbaan te vinden. Daarnaast houdt Onno van wintersport en heeft hij in 1997 de Elfstedentocht uitgereden. Verder houdt Onno van een goed glas wijn en dito gezelschap.

Contact
U kunt Onno per e-mail bereiken via ofranken@legal8.nl of telefonisch via 088 – 88 3 8888.

Advocaat

Daniel Burgers

Daniel Burgers (1985) is bij Legal8 werkzaam als advocaat. Hiervoor is hij van medio 2011 tot en met 2015 als bedrijfsjurist bij Legal8 werkzaam geweest.

Daniel Burgers (1985) is bij Legal8 werkzaam als advocaat. Hiervoor is hij van medio 2011 tot en met 2015 als bedrijfsjurist bij Legal8 werkzaam geweest. Daniel heeft in 2010 zijn bachelor Nederlands Recht behaald en in 2011 zijn master Bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Werkzaamheden
Daniel adviseert en procedeert met betrekking tot het arbeids- en contractenrecht alsmede met het incasseren van vorderingen. Door zijn standvastige karakter en no-nonsense mentaliteit is Daniel een betrouwbare factor voor Legal8 en haar klanten. Hiernaast publiceert Daniel regelmatig in juridische tijdschriften (publicaties Daniel).

Daniel is in het Rechtsgebiedenregister bij de Orde van Advocaten geregistreerd op de rechtsgebieden Arbeidsrecht en Algemene Praktijk met specialisatie Burgerlijk Recht.

Daniel heeft in 2019 de Magna Charta Publieksprijs gewonnen in de categorie Arbeidsrecht met zijn juridische blog over matiging van boete bij schending concurrentiebeding!

Nevenfuncties
• lid van NEVOA, de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs (tot begin 2016);
• lid van de Vereniging de Jonge Balie Utrecht (voor advocaten) en de Nederlandse Orde van Advocaten (vanaf begin 2016).

Post academische opleidingen
• Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen) 2012-2013
• Beroepsopleiding Advocaten
• Postacademisch onderwijs

Vrije tijd
Naast zijn werk als advocaat is Daniel in zijn vrije tijd regelmatig op de tennis- en padelbaan te vinden. Verder is hij een liefhebber van voetbal, films, geschiedenis en schrijft hij graag juridisch relevante artikelen (zie: Legal8 Kennisbank).

Contact
U kunt Daniel per e-mail bereiken via dburgers@legal8.nl of telefonisch via 088 – 88 3 8888.

Advocaat

Karien Franken-Schoemaker

Karien Franken-Schoemaker is in 1985 afgestudeerd (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en beëdigd als advocaat.

Karien Franken-Schoemaker is in 1985 afgestudeerd (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en beëdigd als advocaat. Daarna is Karien centrale rolwaarneemster van de Rechtbank Utrecht geweest en tevens specialist op het gebied van procesrecht.

Karien Franken-Schoemaker is in de hoedanigheid van procesrecht specialist verbonden aan Legal8 Advocatuur en ondersteunt zij de bedrijfsjuristen van Legal8.

Werkzaamheden
Karien neemt waar op afdelingen procesondersteuning van gerenommeerde advocatenkantoren bij tijdelijke onderbezetting tijdens vakanties en/of ziektes. Daarnaast ondersteunt Karien de bedrijfsjuristen van Legal8 met haar specialistische kennis.

Post academische opleidingen
• Beroepsopleiding Advocaten (Nederlandse Orde van Advocaten)
• Post academisch onderwijs in het kader van de permanente educatie

Vrije tijd
Naast haar werk als (proces)advocaat is Karien in haar vrije tijd graag op de tennisbaan te vinden. Verder is zij een liefhebber van koken en sport in het algemeen.

Contact
U kunt Karien per e-mail bereiken via mcfranken@legal8.nl of telefonisch via 088 – 88 3 8888.

Brenda van Bueren

Operationeel manager

Brenda is een zeer ervaren medewerkster en zij overziet bij Legal8 op ons hoofdkantoor in Houten de algemene zaken en het interne beleid.

Antoinette Snellaars - de Bruin

Finance

Anoitnette is bij Legal8 verantwoordelijk voor de financiële en administratieve taken. Hiernaast kunt u Antoinette aan de telefoon krijgen en overziet zij de backoffice op ons hoofdkantoor in Houten.

Laura Beekmans

Locatie manager Uden

Laura is de contactpersoon op onze locatie in Uden. U kunt Laura aan de telefoon krijgen; zij boekt de afspraken in en zij overziet de backoffice in Uden.

Contact Legal8

U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons hoofdkantoor is in Houten gevestigd, maar wij zijn landelijk werkzaam. Waar u ook gevestigd bent, wij komen graag met u in contact.