Team Legal8

Legal8 B.V. en Advocatenkantoor M.C. Franken-Schoemaker mede handelend onder de naam Legal8 Advocatuur zijn twee separate ondernemingen die een samenwerking met elkaar onderhouden.

Daniel Burgers treedt als advocaat naar buiten onder de naam Legal8 B.V. (KvK: 30284374) en Karien Franken-Schoemaker treedt als advocaat naar buiten onder de naam Advocatenkantoor M.C. Franken-Schoemaker (Legal8 Advocatuur) (KvK: 30253170). U gaat een overeenkomst aan met de betreffende advocaat en niet met het samenwerkingsverband.

Daniel Burgers houdt zich met name bezig met arbeidsrecht en commercieel contractenrecht. Karien Franken-Schoemaker houdt zich met name bezig met procesrecht. Beiden staan met name ondernemers en ondernemingen bij.

Advocaat

Karien Franken-Schoemaker

Karien Franken-Schoemaker is in 1985 afgestudeerd (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en beëdigd als advocaat.

Karien treedt naar buiten met haar eigen eenmanszaak onder de handelsnaam Legal8 Advocatuur gevestigd te Houten aan de Duboot 1 B, 3991 CD Houten (KvK: 30253170). Legal8 Advocatuur en Legal8 B.V. zijn separate ondernemingen en onderhouden een samenwerking met elkaar.

Karien Franken-Schoemaker is in 1985 afgestudeerd (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en beëdigd als advocaat. Daarna is Karien centrale rolwaarneemster van de Rechtbank Utrecht geweest en tevens specialist op het gebied van procesrecht.

Karien is ingeschreven in het rechtsgebiedenregister met specialisaties procesrecht en algemene praktijk, burgerlijk recht.

Werkzaamheden
Karien neemt waar op afdelingen procesondersteuning van gerenommeerde advocatenkantoren bij tijdelijke onderbezetting tijdens vakanties en/of ziektes. Daarnaast ondersteunt Karien de overige advocaten en medewerkers van Legal8 met haar specialistische kennis.

Post academische opleidingen
• Beroepsopleiding Advocaten (Nederlandse Orde van Advocaten)
• Post academisch onderwijs in het kader van de permanente educatie

Vrije tijd
Naast haar werk als (proces)advocaat is Karien in haar vrije tijd graag op de tennisbaan te vinden. Verder is zij een liefhebber van koken en sport in het algemeen.

Contact
U kunt Karien per e-mail bereiken via mcfranken@legal8.nl of telefonisch via 088 – 88 3 8888.

Advocaat

Daniel Burgers

Daniel Burgers (1985) is bij Legal8 werkzaam als advocaat en is eigenaar van Legal8 B.V. Hiervoor is hij van medio 2011 tot en met 2015 als bedrijfsjurist bij Legal8 werkzaam geweest.

Daniel Burgers (1985) is bij Legal8 werkzaam als advocaat. Hiervoor is hij van medio 2011 tot en met 2015 als bedrijfsjurist werkzaam geweest. Daniel heeft in 2010 zijn bachelor Nederlands Recht behaald en in 2011 zijn master Bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Werkzaamheden
Daniel adviseert en procedeert met betrekking tot het arbeids- en commercieel contractenrecht alsmede met het incasseren van vorderingen. Zijn focus ligt op ondernemers en ondernemingen en zodoende heeft hij eveneens veel kennis en ervaring op het ondernemingsrecht (denk aan bestuurders- en aandeelhoudersgeschillen en overnames). Door zijn standvastige karakter en no-nonsense mentaliteit is Daniel een betrouwbare factor voor Legal8 en haar klanten. Hiernaast publiceert Daniel regelmatig in juridische tijdschriften (publicaties Daniel).

Daniel is in het Rechtsgebiedenregister bij de Orde van Advocaten geregistreerd op de rechtsgebieden Arbeidsrecht en Algemene Praktijk met specialisatie Burgerlijk Recht.

Daniel heeft in 2019 de Magna Charta Publieksprijs gewonnen in de categorie Arbeidsrecht met zijn juridische blog over matiging van boete bij schending concurrentiebeding!

Nevenfuncties
• lid van NEVOA, de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs (tot begin 2016);
• lid van de Vereniging de Jonge Balie Utrecht (voor advocaten) en de Nederlandse Orde van Advocaten (vanaf begin 2016).

Post academische opleidingen
• Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen) 2012-2013
• Beroepsopleiding Advocaten
• Postacademisch onderwijs

Vrije tijd
Naast zijn werk als advocaat is Daniel in zijn vrije tijd regelmatig op de tennis- en padelbaan te vinden. Verder is hij een liefhebber van voetbal, films en geschiedenis.

Contact
U kunt Daniel per e-mail bereiken via dburgers@legal8.nl of telefonisch via 088 – 88 3 8888.

Bedrijfsjurist

mr. O. Franken

In memoriam

Onno Franken (1957) was de oprichter van ons kantoor. Helaas hebben wij in juni 2020 veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen.

In memoriam

Onno Franken (1957) was de oprichter van ons kantoor. Helaas hebben wij in juni 2020 veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen.

Onno was sinds 1985 bij verschillende bedrijven als bedrijfsjurist werkzaam en sinds 1999 als zelfstandig bedrijfsjurist. Na vervolgens jaren als partner van een accountantskantoor de juridische afdeling gerund te hebben, heeft Onno begin 2011 Legal8 opgericht vanuit zijn wens om mensen en met name ondernemingen te voorzien van juridisch advies op zijn eigen manier: toegankelijk, deskundig en betaalbaar.

Onno bezat een enorme hoeveelheid kennis en ervaring met name op het gebied van arbeids-, contracten- en ondernemingsrecht. Mede vanwege het feit dat hij vele jaren als ondernemer door het leven is gegaan, kon hij zich als geen ander verplaatsen in de klanten van Legal8. Onno had altijd hart voor de zaak en stond iedereen met raad en daad bij.

Niet alleen in zijn werk, maar ook in zijn vrije tijd was Onno een doorzetter. Zo was hij een fervent wintersporter en heeft hij in 1997 zelfs de Elfstedentocht uitgereden. Daarnaast was Onno een echte levensgenieter en sloeg hij een goed glas wijn en dito gezelschap niet af.

Het is een groot gemis dat Onno niet meer in ons midden is. Wij missen hem enorm, maar troosten ons met de gedachte dat wij veel van hem geleerd hebben en dat hij een blijvende stempel op ons kantoor en alle medewerkers heeft gedrukt. Wij zetten Legal8 met de door Onno uitgestippelde lijnen voort. Wij zullen dit met verve doen.

Team Legal8, juli 2020.

Contact Legal8

Legal8 B.V.
Duwboot 1 B
3991 CD HOUTEN
KvK-nummer: 30284374
BTW-nummer: NL8221.43.367.B.01