AllesIncasso

“Adempauze” voor mensen met veel schulden?

By 30 mei 2016 februari 21st, 2020 No Comments

Incasso

Mensen met veel schulden hebben vaak geen enkel overzicht meer over de inkomsten en uitgaven. Zij zien door de bomen het bos niet meer: zij krijgen de ene aanmaning na de andere binnen. Onder meer Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft een ontwerpbesluit ingediend waardoor schuldenaars even op “adem” kunnen komen en wellicht hun financiële zaken weer op orde kunnen krijgen.

Adempauze om uit de schulden te komen

Met deze voorgenomen adempauze (het is thans nog een ontwerpbesluit), krijgen schuldenaars maximaal zes maanden de tijd om hun (financiële) positie op orde te krijgen. In deze periode mogen schuldeisers hun schuld (nog) niet incasseren en dienen zij hun rechtsmaatregelen voor deze periode aldus op te schorten. In deze periode kan de schuldenaar zijn positie op orde krijgen en trachten met de verschillende schuldeisers tot een minnelijke regeling te komen.

Thans wordt onderzocht of het voorstel haalbaar is. Mocht dat zo zijn, dan kan deze regel met ingang van 1 januari 2017 van kracht gaan. Wij houden u van het vervolg op de hoogte.

Juridisch advies incasso

Heeft u vragen over het bovenstaande? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze juristen. Wij zijn u graag van dienst en kunnen u inhoudelijk adviseren met betrekking tot het bovenstaande.

 

Legal8 Advocaten en Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

30-05-2016