AllesIncasso

De nieuwe beslagsyllabus (beslaglegging)

By 15 augustus 2016 februari 21st, 2020 No Comments

Beslag

Net als in augustus vorig jaar, heeft de Rechtspraak deze maand de nieuwe beslagsyllabus gepubliceerd. Kort gezegd bevat deze beslagsyllabus richtlijnen en voorschriften die door voorzieningenrechters worden toegepast bij de beoordeling van een verzoek tot beslaglegging. In deze blog zullen wij een nieuwe wijziging bespreken.

Wijziging beslag meerdere bankrekeningen

Eén van de wijzigingen is dat een beslag onder meerdere bankrekeningen (bij verschillende banken) zonder nadere onderbouwing niet meer onbegrensd is. De rechter zal thans beoordelen of het beslag proportioneel is. Deze beslagsyllabus geeft een aantal aandachtspunten weer die een (grote) rol spelen bij deze beoordeling. Denk aan:

  • de omvang van de vordering;
  • de hoeveelheid banken;
  • de waarschijnlijkheid dat het verlof voor het beoogde verhaal toereikend is.

Een nadere onderbouwing is dus steeds vaker vereist! Hierbij is het belangrijk om bekende bankrekeningnummers ook daadwerkelijk te vermelden in het beslagrekest.

Deze nieuwe beslagsyllabus is via de volgende link te raadplegen: beslagsyllabus augustus 2016.

Heeft u vragen over het bovenstaande? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Advocaat beslag leggen

Het leggen van beslag kan een effectief (incasso)middel zijn. Het leggen van beslag kan echter behoorlijke verstrekkende consequenties voor uw debiteur met zich meebrengen. Het is daarom verstandig het leggen van beslag goed te overwegen en ter zake juridisch advies in te winnen. Uiteraard kunnen onze advocaten en bedrijfsjuristen u hiermee verder helpen.

Legal8 Advocaten & Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

15-08-2016