AllesFaillissementsrecht

Faillissement van de debiteur aanvragen

By 15 februari 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_101290495

Wanneer een rechtsvorm (een natuurlijk- of een rechtspersoon ) niet langer aan zijn of haar betalingsverplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, kan bij de rechter het faillissement van deze rechtsvorm worden aangevraagd. Het faillissement is een vorm van beslag op het gehele vermogen van degene die failliet is verklaard, ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers. Als andere incassomaatregelen (zoals aanmaningen, sommaties e.d.) niets opleveren kan dat effectief zijn.

Faillissement aanvragen

Of het aanvragen van een faillissement in een incassotraject de juiste stap is, is afhankelijk van tal van factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de vordering en of er een steunvordering is. Voor het aanvragen van een faillissement dient in ieder geval sprake te zijn van pluraliteit van schuldeisers, met andere woorden dient de schuldenaar meerdere schuldeisers te hebben. De aanvrager van het faillissement zal minstens één zogeheten steunvordering moeten aandragen. Houd er ook rekening mee, dat indien een faillissement wordt uitgesproken, dat het dan nog maar de vraag is of u uw geld ook daadwerkelijk terug ziet. In veruit de meeste gevallen vindt namelijk geen uitkering plaats.

Desalniettemin kan een faillissementsaanvraag een dreigende werking hebben jegens uw debiteur, waardoor een betaling toch kan geschieden.

Faillissementsrekest opstellen

Wij kunnen op uw verzoek een faillissementsrekest opstellen en aan uw debiteur versturen. Bij interesse kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Juridisch advies faillissementsrecht

Indien u andere vragen heeft op het gebied van het faillissementsrecht, dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Legal8

088 – 8838888

15-02-2014