Incasso

Forse stijging aantal incasso’s

By 24 april 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Collect8

Onlangs maakte het NVI (Nederlandse Vereniging voor Incasso ondernemingen) bekend dat het aantal incasso’s naar een recordhoogte is gestegen. In 2014 is het aantal incassozaken gestegen naar ruim 4,2 miljoen met een totaalbedrag van bijna 7 miljard euro.

Forse stijging aantal incasso’s

Hoe kan deze stijging worden verklaard? Een van de redenen is uiteraard de economische crisis. Een andere reden is dat ondernemingen zelf te softe of zelfs verkeerde maatregelen nemen om hun facturen tijdig betaald te krijgen. Hieronder hebben wij een aantal tips uitgeschreven die u kunnen helpen uw facturen tijdig betaald te krijgen.

Incasso tips

Betalingstermijn

Neem de door u gehanteerde betalingstermijn op in uw algemene voorwaarden en op de facturen. Op die manier is het voor alle partijen duidelijk. Overigens zijn met ingang van 16 maart 2013  betalingstermijnen bij overeenkomsten tussen bedrijven onderling (B2B) en bedrijven en overheden wettelijk vastgelegd. Zie hierover onze blog Betalingstermijnen.

Gebruik algemene voorwaarden

Deze tweede tip is van groot belang. Met juridisch correcte algemene voorwaarden staat u een stuk sterker. Deze algemene voorwaarden dienen tevens op de juiste manier en tijdig overhandigd te worden. Zie de algemene voorwaarden als een soort verzekering. Als het mis gaat, dan heeft u er echt wat aan! Zie hierover onze blog Algemene voorwaarden.

Kredietrapportages

Weten met wie je zaken doet is erg belangrijk voor elke organisatie. Hierbij is het met name belangrijk of uw (aanstaande) zakelijke relatie wel in staat is u te betalen. Een kredietrapport is hier bij uitstek een geschikt middel voor en geeft u snel inzicht in de kredietwaardigheid van uw zakelijke relatie. Hierdoor bent u in staat gefundeerde zakelijke beslissingen te nemen.

Collect8

088 – 88 3 88 33

24-04-2015