AllesContractenrecht

Het belang van een goede beëindigingsovereenkomst

By 27 juni 2013 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_129283913

Werkgever en werknemer kunnen afspreken om in onderling overleg het dienstverband te beëindigen. Dat heet ook wel ontslag met wederzijds goedvinden. U bent het dan met elkaar eens over het einde van het dienstverband en de daarbij te maken afspraken. Deze afspraken dienen vastgelegd te worden in een zogenoemde beëindigingsovereenkomst. U heeft dan immers schriftelijk bewijs van hetgeen is afgesproken.

Juridische beëindigingsovereenkomst

Het opstellen van een goede beëindigingsovereenkomst is echter maatwerk. Voor de werknemer is het bijvoorbeeld belangrijk dat vastgelegd wordt dat hij niet verwijtbaar werkloos is geworden en dat zijn WW-rechten zoveel als mogelijk worden gewaarborgd. Voor beide partijen is de financiële afhandeling een punt van aandacht.

Beëindigingsovereenkomst opstellen of checken

Echter, zoals over iedere overeenkomst kan na het sluiten ervan ook over de inhoud en de nakoming van een beëindigingovereenkomst onenigheid ontstaan. Het is daarom van groot belang om de beëindigingovereenkomst zo duidelijk mogelijk op te stellen. Wij kunnen een op maat gemaakte beëindigingovereenkomst opstellen geheel afgestemd op uw situatie. Ook kunnen wij een reeds opgestelde beëindigingsovereenkomst voor u checken.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.