AllesOndernemingsrecht

Letter of intent opstellen?

By 11 januari 2013 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_54497056

Bij het opstellen van een letter of intent – ook wel LOI of intentieverklaring genoemd – dienen allerlei keuzes gemaakt te worden ten aanzien van de vorm en de inhoud van de overeenkomst.

Wat is een letter of intent?

Een “letter of intent” is een document waarin de voorlopige afspraken tussen partijen die van plan zijn een koopovereenkomst aan te gaan, zijn vastgelegd.

De letter of intent is in het hedendaagse onderhandelingsproces niet meer weg te denken. In een letter of intent omschrijven partijen vaak wat zij precies nastreven en welke voorwaarden en voorbehouden zij daaraan wensen te verbinden.

Letter of intent opstellen

Bij het opstellen van een letter of intent, dient u zich goed te realiseren of u uzelf juridisch afdwingbare verplichtingen wilt opleggen of dat de intentie slechts is om gedurende een bepaalde periode te onderhandelen. De (mogelijke) consequenties van vrijblijvende of bindende afspraken kunnen sterk verschillend zijn. Het is daarom belangrijk dat u zich bij het opstellen van een letter of intent juridisch laat informeren en adviseren. Een zorgvuldige formulering is immers gewenst!

Juridisch advies letter of intent

Wij zijn u hierbij graag van dienst en kunnen desgewenst een op maat gemaakte letter of intent opstellen. Dit kan een hoop narigheid voorkomen. Ook kunnen wij u terzake juridisch adviseren en desgewenst juridisch begeleiden tijdens een overnametraject.