AllesIncasso

Nieuwe beslagsyllabus

By 18 augustus 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Beslag

Deze maand heeft de Rechtspraak de nieuwe beslagsyllabus gepubliceerd. In deze nieuwste versie zijn een aantal aanpassingen verricht. Volgens de Rechtspraak zelf zijn dit slechts “summiere” wijzigingen. De beslagsyllabus bevat de eisen waaraan beslagrekesten moeten voldoen.

Wijzigingen beslagsyllabus

Een eerste wijziging is dat de verlofrechter niet zelf hoeft na te gaan of er overleg is geweest met de deken als advocaten conservatoire maatregelen bij niet-betalende cliënten willen treffen. Dat kunnen advocaten nu zelf vermelden. Dit is een wijziging ten opzichte van de vorige syllabus.

Hiernaast zijn wijzigingen ingevoegd betreffende de bankgarantie en over derdenbeslag onder aansprakelijkheidsverzekeraars. Met betrekking tot de bankgarantie is de bepaling over de hoogte daarvan aangepast. Met betrekking tot het derdenbeslag onder aansprakelijkheidsverzekeraars meldt de syllabus nu:

‘Als evenwel een beslag het voeren van verweer tegen de vordering van de beslaglegger op onaanvaardbare wijze blijkt te frustreren, kan dat reden zijn om in het kader van de belangenafweging bij een opheffingskortgeding het beslag op te heffen of te beperken.’

Deze vorm van derdenbeslag mag dus wel, maar is wel aan een strenge maatstaf gebonden.

De beslagsyllabus is via de volgende link te raadplegen: Beslagsyllabus.

Heeft u vragen of opmerkingen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

 

Legal8 Advocaten & Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

18-08-2015