AllesIncasso

Pas op voor wanbetalers!

By 17 juli 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_97066739

Het komt tegenwoordig vaak voor dat debiteuren te laat of zelfs helemaal niet betalen. Daardoor kunt ú als ondernemer in problemen komen. Succesvol ondernemen is veel meer dan producten verkopen of goede diensten leveren en een goede omzet behalen. Minstens even belangrijk is het incasseren van deze omzet. Immers, “behaalde omzet” is nog geen “betaalde omzet”!

Wanbetalers en incasso

Volgens de onderneming Interpolis hebben acht op de tien kleine en middelgrote ondernemingen in 2013 te maken gekregen met oninbare vorderingen als gevolg van een faillissement. Wanbetaling is hiermee een groot probleem. Ongeveer een op de drie rekeningen wordt niet tijdig betaald bij kleine ondernemers en ZZP’ers.

Incassomaatregelen

Wij kunnen u helpen om betalingsproblemen te voorkomen. Onze incasso-methode is efficiënt, niet alleen vanwege onze nauwe betrokkenheid bij u als klant, maar ook vanwege een verregaande automatisering van het incassoproces. Door onze incasso-methode wordt het de debiteur duidelijk dat uw geduld op is en u bereid bent verdere juridische stappen te nemen. De debiteur weet dan dat het menens is en kiest vaak eieren voor zijn geld.

Ook het nemen van preventieve maatregelen kan gewenst zijn. Denk hierbij aan een kredietcheck en het hanteren van goede leveringsvoorwaarden. Indien u nog geen algemene voorwaarden hanteert, dan adviseren wij u dit wel te gaan doen. Het correct hanteren van algemene voorwaarden kan immers veel ellende voorkomen.

Juridisch advies en incasso

Wilt u meer informatie over het bovenstaande ontvangen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Legal8

088 – 88 3 8888

17-07-2014