Alles

Reorganisatie?

By 4 mei 2013 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_146511647

Bij een reorganisatie dient u als (MKB-)ondernemer rekening te houden met tal van juridische regels. Omdat bij een reorganisatie vaak (noodgedwongen) arbeidsplaatsen moeten verdwijnen, dient u wellicht rekening te houden met regels over het ontslagrecht, maar mogelijk ook met de Wet op de ondernemingsraden of de Wet Melding Collectief Ontslag. Het is als ondernemer erg belangrijk om u terkake juridisch te laten informeren en adviseren.

Juridisch advies bij een reorganisatie

Onze juristen begeleiden zowel ondernemers als particulieren bij een reorganisatie. Het is belangrijk om u tijdig juridisch te laten informeren en adviseren.

Ontslag en het afspiegelingsbeginsel

Indien er bij een reorganisatie arbeidsplaatsen moeten verdwijnen, dan is het zogenoemde ‘afspiegelingsbeginsel’ van toepassing. U dient bij een ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen namelijk – niet alleen de bedrijfseconomische reden aannemelijk te maken maar ook – een bepaalde volgorde aan te houden, welke volgorde bepaald wordt door het afspiegelingsbeginsel. In de praktijk blijkt het afspiegelingsbeginsel lastige materie. Wij kunnen u terzake deskundig informeren en adviseren.

Indien u meer informatie wilt hebben met betrekking tot een reorganisatie, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met een van onze bedrijfsjuristen opnemen.