AllesContractenrechtInternationaal recht

Vanaf 1 augustus aanstaande: alleen IBAN!

By 22 juli 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_137355674

Met ingang van 1 augustus aanstaande is het invullen van een oud rekeningnummer niet meer geldig. Vanaf deze datum worden oude rekeningnummers namelijk niet meer automatisch omgezet in een IBAN-nummer (International Bank Account Number).

Vanaf 1 augustus 2014: alleen nog IBAN

Vanaf 1 augustus aanstaande zal uw oude rekeningnummer niet meer automatisch worden omgezet in een IBAN-nummer en dient u zelf het juiste IBAN-nummer in te vullen en ook zelf te hanteren. Wees hier dus alert op!

Onder meer MKB-Nederland adviseert branches en ondernemers om vaart te maken met het goed invoeren met de juiste IBAN-nummers. Ook wij adviseren ondernemers om hier vaart mee te maken! Eén van de consequenties voor bedrijven die nog niet over zijn per 1 augustus 2014, is dat zij na die datum geen incasso’s meer kunnen innen en op die manier ongewenste vertraging oplopen bij betalingen. Een ander risico is dat u een verkeerd rekeningnummer opgeeft en derhalve op een betaling verricht op een foutief rekeningnummer. Dat dient voorkomen te worden.

Doel IBAN

Het uiteindelijke doel van de IBAN is om het Europees betalingsverkeer zo net zo makkelijk te maken als het Nederlands betalingsverkeer en daarmee het creëren van een gemeenschappelijke Europese markt te bevorderen.

Vragen?

Heeft u vragen over het bovenstaande? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Legal8

088 – 88 3 8888

22-07-2014