AllesLetselschade

Verbrand onder de zonnebank. Zonnebankstudio aansprakelijk voor letsel aan de huid?

By 26 augustus 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Aansprakelijkheid

Tegenwoordig gaan best veel mensen af en toe naar een zonnebankstudio om daar een lekker kleurtje te krijgen (wellicht nu in de zomer wat minder actueel…). Echter, er kleven risico’s aan een dergelijk bezoekje. Zeer recentelijk speelde de volgende kwestie waar de rechtbank Amsterdam uitspraak over moest doen.

Verbrand onder de zonnebank. Zonnebankstudio aansprakelijk voor letsel aan de huid?

Een bezoeker van een zonnebankstudio heeft 17 minuten onder een zonnebank gelegen. De dag hierna kreeg de bezoeker erg veel last van haar huid en is zij naar het ziekenhuis gegaan. Vervolgens is mevrouw in het ziekenhuis opgenomen: ze bleek (diepe) tweedegraads brandwonden te hebben.

Mevrouw heeft de zonnebankstudio vervolgens aansprakelijk gesteld voor de door haar opgelopen schade. Omdat de zonnebankstudio de schade afwees, is de bezoeker een gerechtelijke procedure gestart.

Zonnebankstudio niet aansprakelijk

De rechtbank oordeelt dat de zonnebankstudio niet aansprakelijk is voor de schade van de bezoeker. Het belangrijkste in deze procedure is dat de bewuste zonnebank is onderzocht om te bekijken of deze wel voldeed aan de regelgeving. De conclusie was dat deze zonnebank veilig was. De zonnebank voldeed aldus aan alle normen. De conclusie die hieruit getrokken is, is dat niet is komen vast te staan dat de schade van de bezoeker is gekomen door de zonnebank(studio). Misschien was er een andere oorzaak (of mede een andere oorzaak). Dit is niet komen vast te staan. De bezoeker heeft aldus niet kunnen aantonen dat de zonnebankstudio schuldig was (een fout heeft gemaakt).

Als de zonnebank niet aan de vereiste normen zou voldoen, dan was de uitkomst in deze procedure vermoedelijk anders geweest. De uitspraak is via de volgende link te lezen: rechtspraak.

Heeft u vragen over het bovenstaande? Neem een vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 

Legal8 Advocaten & Bedrijfsjuristen

info@legal8.nl

26-08-2015