Ruzies tussen aandeelhouders?

Ruzies tussen aandeelhouders kunnen leiden tot vervelende en zelfs onwerkbare verhoudingen binnen een onderneming. Dit kan weer gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming. Dat moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Aandeelhoudersgeschillen

In een gelijke verhouding (50/50) kan een aandeelhoudersgeschil zelfs de hele onderneming plat leggen. Dit wordt ook wel een “patstelling” genoemd. Omdat dergelijke ruzies kunnen leiden tot (grote) schade, kan het belangrijk zijn dat aandeelhouders de mogelijkheid hebben van elkaar te ‘scheiden’. Onze juristen zijn gespecialiseerd op het gebied van aandeelhoudersgeschillen en kunnen u van dienst zijn.

Aandeelhoudersovereenkomst

In een aandeelhoudersovereenkomst kunnen aandeelhouders afspraken maken over onder meer de uittreding van aandeelhouders en de voorwaarden daarvan. Hiernaast – en meer algemeen – maken aandeelhouders in een dergelijke aandeelhoudersovereenkomst afspraken over de wijze waarop zij zich tegenover elkaar en tegenover de vennootschap zullen gedragen. Zie hiervoor onder meer onze pagina over aandeelhoudersovereenkomsten.