Legal8 Podcast

Welkom bij de Legal8 podcast. In onze podcast bespreken wij een actueel juridisch onderwerp binnen het arbeidsrecht of het commerciële contractenrecht. Wij gebruiken zo min mogelijk juridisch taalgebruik zodat het voor iedereen goed te volgen is. De podcasts zijn met name bedoeld voor werkgevers binnen het MKB, maar zijn ook interessant voor werknemers, juristen en andere geïnteresseerden.

Onze Podcast is ook te vinden op Spotify onder de naam Juridisch op orde.

Mededelings- en onderzoeksplichten bij koopcontracten (21 februari 2024)

In deze podcast gaan Ramón en Daniel in op allerlei koopcontracten en specifiek op de mededelingsplicht van een verkoper en de mogelijke onderzoeksplicht van een koper. Wat moet je als verkoper van een bedrijf of een woning allemaal verplicht mededelen en wat niet? En moet je als koper ook bepaalde dingen onderzoeken?

De verschillen tussen het Nederlandse en Mexicaanse contractenrecht (23 januari 2024)
In deze podcast gaan Ramón en Daniel in op de verschillen tussen het Nederlandse en Mexicaanse contractenrecht en geven zij ondernemers enkele waardevolle tips.

Opzeggen  voor de ingangsdatum? (26 oktober 2022)
In deze podcast beantwoordt Daniel onder andere de vraag of een werkgever de arbeidsovereenkomst mag opzeggen vóór de ingangsdatum en dus voordat de werknemer is begonnen met werken.

Loon opschorten en loon stopzetten (20 juli 2022)
In deze podcast bespreken Karien en Daniel de loonsancties loon opschorten en loon stopzetten. Wat is het verschil tussen beide en wanneer pas je welke loonsanctie toe? En niet geheel onbelangrijk: ‘hoe’ pas je de loonsancties toe?

Wijzigingen in het arbeidsrecht (11 mei 2022)
In deze podcast gaan Karien en Daniel in op de aanstaande wijzigingen in het arbeidsrecht per 1 augustus 2022. Zij lichten toe welke wijzigingen er doorgevoerd worden en geven ook een aantal praktische tips aan werkgevers.

Cybercrime en factuurfraude (6 april 2022)
In deze podcast gaat Daniel in op het onderwerp cybercrime en specifiek factuurfraude waar steeds meer bedrijven mee te maken hebben. Een onderwerp dat zeer grote gevolgen kan hebben voor bedrijven. Wie betaalt de rekening ingeval van factuurfraude? De schuldeiser of de schuldenaar? En wat kun je als onderneming doen om factuurfraude en andere soorten fraude te voorkomen of het risico daarop te beperken?

De proeftijd (23 maart 2022)
In deze podcast bespreken Daniel en Karien ins en outs over de proeftijd. Wanneer mag je een proeftijd afspreken? Welke eisen stelt de wet aan een proeftijd en mag je op grond van elke reden opzeggen in de proeftijd? En kan de proeftijd eerder starten? Luister hieronder naar de podcast voor het antwoord op deze en vele andere vragen.

Ontslag op staande voet (9 maart 2022)
In deze podcast gaan Daniel en Karien in op het spannende onderwerp ontslag op staande voet. Wat is een ontslag op staande voet, welke vereisten gelden er en waar moet je specifiek op letten?