AllesArbeidsrecht

Aanzegtermijn in de arbeidsovereenkomst opnemen?

By 4 juni 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Aanzegtermijn

Inmiddels zijn de eerste paar uitspraken inzake de WWZ gepubliceerd. Hier hebben wij afgelopen maandag al een uitgebreid artikel over gepubliceerd. Het gaat bij deze beide uitspraken om de aanzegplicht. Inmiddels is ook een derde uitspraak over de WWZ, meer specifiek de aanzegplicht, bekend geworden. Deze uitspraak, waar wij in dit artikel nader op zullen ingaan, betreft de vraag of werkgevers al aan hun aanzegverplichting kunnen voldoen bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Aanzegtermijn in de arbeidsovereenkomst opnemen?

In een zeer recente uitspraak van 13 mei jl. heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland het volgende bepaald. Volgens de kantonrechter kan een werkgever tegelijkertijd met het aangaan van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd al aan zijn aanzegverplichting voldoen door het opnemen van de aanzegtermijn in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Het opnemen van een aanzegtermijn in de arbeidsovereenkomst is dus toegestaan. Hier bestond de afgelopen maanden veel onduidelijkheid over.

De uitspraak is via de volgende link te lezen: rechtspraak.

Lessen voor de praktijk

Op grond van bovenstaande uitspraak kan gesteld worden dat werkgevers de aanzegtermijn in de arbeidsovereenkomst kunnen opnemen en aldus aan hun aanzegverplichting voldoen. Een klein puntje van aandacht is nog wel dat dit de eerste uitspraak op dit gebied is. Het is natuurlijk nog even afwachten of alle rechters tot eenzelfde oordeel komen…

Heeft u vragen over het bovenstaande? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 

Legal8 Advocaten en Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

04-06-2015