Advocaat beslag leggen

Het leggen van beslag kan een effectief middel zijn. Het leggen van beslag kan echter behoorlijke verstrekkende consequenties voor uw debiteur met zich meebrengen. Het is daarom verstandig het leggen van beslag goed te overwegen en ter zake juridisch advies in te winnen. Uiteraard kunnen onze advocaten en bedrijfsjuristen u hiermee verder helpen.

Verschil conservatoir en executoriaal beslag

Bij beslag wordt een onderscheid gemaakt tussen conservatoir en executoriaal beslag. Conservatoir beslag is beslag dat gelegd wordt voorafgaand of tijdens een gerechtelijke procedure. Is de procedure reeds afgerond en wil de tegenpartij nog steeds niet betalen, dan spreekt met van executoriaal beslag.

Advocaat beslag leggen

Wenst u beslag te leggen, dan heeft u een advocaat nodig die een verzoekschrift voor het leggen van beslag kan indienen. Onze advocaten kunnen u adviseren of het leggen van beslag een optie is of dat u beter voor een andere optie kunt gaan, bijvoorbeeld het starten van een reguliere incassoprocedure. Deze laatste (minnelijke) optie geschiedt bij ons op basis van “no cure no pay”.

Juridisch advies beslag leggen

Heeft u vragen over het leggen van beslag? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.