AllesArbeidsrechtContractenrechtHuurrecht

De eKantonrechter

By 9 juni 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_137355674

Onze maatschappij raakt steeds verder gedigitaliseerd. En ook het recht wordt meer en meer gedigitaliseerd. Zo zijn er thans online vele juridische bronnen te raadplegen en kun je bepaalde documenten online aanvragen. Nu lijkt ook de rechtspraak iets meer te digitaliseren, met de komst van de eKantonrechter.  

Wat is de eKantonrechter?

De eKantonrechter behandelt online geschillen. Geschillen met betrekking tot wonen, werken en en winkelen, zoals huurkwesties, arbeidskwesties en kwesties met betrekking tot geleverde producten. Met de eKantonrechter bestaat er thans een nieuwe, eenvoudige digitale procedure voor relatief eenvoudige civielrechtelijke zaken. 

Om toegang te krijgen tot de eKantonrechter moeten partijen het er over eens zijn dat zij beide het geschil aan de eKantonrechter willen voorleggen. Overigens moet er wel gewoon griffiegeld worden betaald. Voordelen van deze digitale procedure zijn onder meer de snelheid en het gemak van een digitale procedure. Een uitspraak binnen acht weken na indiening van het verzoekschrift is immers relatief gezien behoorlijk snel.

Juridisch advies

Omdat niet alle geschillen geschikt zijn voor de eKantonrechter, is het raadzaam dit eerst te checken. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn.

09-06-2014