Arbeidsrecht

Hoge billijke vergoeding?

By 16 november 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Juridisch advies

Eind vorig jaar hebben wij een artikel gepubliceerd over de zogenoemde billijke vergoeding. Naast de transitievergoeding kan een werknemer onder bijzondere omstandigheden namelijk recht hebben op een door de rechter toe te wijzen billijke vergoeding. Er moet dan wel sprake zijn van bijzondere omstandigheden. Er is dus niet zomaar aan de voorwaarden voldaan en de vraagt rijst of als er aan de voorwaarden is voldaan, ook een hoge vergoeding mogelijk is?

Hieronder zullen wij hier op ingaan.

Hoge billijke vergoeding?

Onlangs bepaalde de rechtbank Rotterdam in een bepaalde zaak dat onder voorwaarden inderdaad een hoge billijke vergoeding van toepassing kan zijn. Dan moet het echter wel om ernstige redenen gaan. Denk bijvoorbeeld aan discriminatie of aan andere ernstige tekortkomingen van de werkgever. In deze zaak had de werkgever de werknemer ernstig getreiterd, hetgeen ook als een ernstige tekortkoming is aangemerkt door de rechter.

De rechter wees aldus een hoge billijke vergoeding toe naast de transitievergoeding. Pech dus voor de werkgever in deze zaak.

Juridisch advies / vragen?

Heeft u vragen over het arbeidsrecht? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Legal8 Bedrijfsjuristen & Advocaten

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

16-11-2015