AllesIncasso

Incasso tips om sneller betaald te krijgen!

By 9 oktober 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_146511647

Het komt tegenwoordig vaak voor dat de debiteur te laat betaalt of zelfs helemaal niet. Daardoor kunt ú als particulier of als ondernemer in problemen komen, met alle gevolgen van dien. Wij kunnen u helpen om dat te voorkomen. Het incasseren van vorderingen dient een belangrijk onderdeel dient te zijn van iedere onderneming. Succesvol ondernemen is veel meer dan producten verkopen of goede diensten leveren en een goede omzet behalen. Minstens even belangrijk is het incasseren van deze omzet. Immers, “behaalde omzet” is nog geen “betaalde omzet”! Op onze website Collect8 vertellen wij daar graag meer over.

In dit artikel geven wij u een aantal handige incasso tips. Met deze tips kunt er ervoor zorgen dat uw vorderingen sneller betaald worden.

Incasso Tips om sneller betaald te krijgen!

Tip 1: Betalingstermijn

Neem de door u gehanteerde betalingstermijn op in uw algemene voorwaarden en op de facturen. Op die manier is het voor alle partijen duidelijk. Overigens zijn met ingang van 16 maart 2013  betalingstermijnen bij overeenkomsten tussen bedrijven onderling (B2B) en bedrijven en overheden wettelijk vastgelegd. Zie hierover onze blog Betalingstermijnen.

Tip 2: Gebruik algemene voorwaarden

Deze tweede tip is van groot belang. Met juridisch correcte algemene voorwaarden staat u een stuk sterker. Deze algemene voorwaarden dienen tevens op de juiste manier en tijdig overhandigd te worden. Zie de algemene voorwaarden als een soort verzekering. Als het mis gaat, dan heeft u er echt wat aan! Zie hierover onze blog Algemene voorwaarden.

Tip 3: Gebruik goede facturen

Uw factuur is een zeer belangrijk document. Het dient een duidelijk overzicht van de afgenomen producten of diensten te bevatten alsmede een leveringsdatum én de betalingstermijn. Zorg dat u dit op een overzichtelijke manier vormgeeft. Dit kan vervelende discussies voorkomen.

Tip 4: Herinnering/aanmaning

Is de betalingstermijn verlopen? Verstuur dan een correcte herinnering, eventueel gevolgd door een correcte aanmaning. Bewijstechnisch is het belangrijk om dit niet mondeling, maar via een brief of een e-mailbericht te doen.

Tevens is het verstandig de debiteur in de sommatie in gebreke te stellen middels een ‘ingebrekestelling’. Lees hierover meer via de volgende link: Ingebrekestelling.

Tip 5: Kredietrapportages

Weten met wie je zaken doet is erg belangrijk voor elke organisatie. Hierbij is het met name belangrijk of uw (aanstaande) zakelijke relatie wel in staat is u te betalen. Een kredietrapport is hier bij uitstek een geschikt middel voor en geeft u snel inzicht in de kredietwaardigheid van uw zakelijke relatie. Hierdoor bent u in staat gefundeerde zakelijke beslissingen te nemen.

No cure no pay incasso

Uiteraard zijn wij u graag van dienst om te bekijken op welke manier wij uw vordering sneller betaald kunnen krijgen. Mocht u desondanks een incassotraject ingaan, dan kunnen wij ook dat traject voor u verzorgen. Wij hanteren in het minnelijke incassotraject het principe No Cure No Pay. Dat betekent dat u ons geen beloning verschuldigd bent als wij de vordering niet incasseren. De kosten van Collect8 worden bij uw debiteur in rekening gebracht. Wij zijn u graag van dienst.

Graag verwijzen wij u naar onze specifieke incasso website: Collect8.

Legal8 Advocatuur & Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

09-10-2014