AllesArbeidsrecht

Is aanzeggen via WhatsApp rechtsgeldig?

By 21 juli 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Juridisch advies

Zoals u vermoedelijk al heeft gelezen, is per 1 januari 2015 de zogenoemde aanzegplicht van kracht gegaan. Dit houdt kort gezegd in dat als een werkgever met een werknemer een tijdelijke arbeidsovereenkomst van zes maanden of langer overeenkomt, dan is de werkgever verplicht om uiterlijk één maand voor het aflopen van deze arbeidsovereenkomst aan de werknemer te laten weten of hij de arbeidsovereenkomst wel of niet voortzet én als de werkgever de arbeidsovereenkomst wel voortzet, onder welke voorwaarden hij de arbeidsovereenkomst zal voortzetten.

Is aanzeggen via WhatsApp rechtsgeldig?

Zeer recentelijk deed de vraag zich voor of een werkgever rechtsgeldig kon aanzeggen via WhatsApp. De rechtbank Amsterdam oordeelde dat de werkgever in kwestie dit inderdaad rechtsgeldig mocht doen.

Met andere woorden is een WhatsApp bericht een aanzegging in de zin van artikel 7:668 BW en aldus als een schriftelijke aanzegging.

WhatsApp bericht ontvangen?

Belangrijk om te vermelden is dat de werknemer in kwestie het WhatsApp bericht van de werkgever had ontvangen. Zij had er zelfs op gereageerd. Deze zaak had wellicht een andere uitkomst gehad als de werknemer het bericht niet ontvangen/gelezen had. Dan had de werkgever moeten bewijzen dat hij of zij het bericht ontvangen had (met de bekende “vinkjes”?).

Deze uitspraak via de volgende link te lezen: rechtspraak.

Ook al liep het in deze zaak goed af voor de werkgever, het is en blijft belangrijk de aanzegplicht nauwkeurig na te leven. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn.

Vragen?

Graag lichten wij het bovenstaande nader toe. U kunt uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Legal8 Advocaten en Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

21-07-2015