[av_section min_height=’custom’ min_height_px=’380px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=’https://legal8.nl/wp-content/uploads/2018/06/business-3167295_1920.jpg’ attachment=’3949′ attachment_size=’full’ attach=’parallax’ position=’center center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-ji5yaqgd’ custom_class=”][/av_section] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-6yc67′]

De hoofdregel is dat de werkgever en de werknemer vrij zijn de hoogte van het loon te bepalen. Het loon moet wel redelijk zijn. Op deze hoofdregel bestaat echter een aantal uitzonderingen, waarvan de belangrijkste het minimumloon is.

Minimumloon

In de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (ook wel de ‘WMM’ genoemd) is bepaald wat precies de hoogte van het minimumloon is. Deze wet is van toepassing op alle werknemers die op basis van een arbeidsovereenkomst arbeid verrichten. Voor werknemers vanaf 23 jaar geldt het minimumloon. Voor werknemers die jonger zijn dan 23 jaar, geldt het minimumjeugdloon.

[/av_textblock]