Mag Legal8 op basis van no cure no pay werken?

No cure no pay incasso: de beroeps- en gedragsregels van advocaten verbieden het werken op basis van no cure no pay. No cure no pay wil zeggen dat cliënten niets hoeven te betalen als de zaak wordt verloren maar wel als de zaak wordt gewonnen. Hierop bestaan uitzonderingen voor letselschadezaken en incassozaken.

Uitzondering incasso

Voor ‘pure’ incassozaken bestaat een uitzondering en mogen advocaten op basis van no cure no pay werken. Dit is beperkt tot het buitengerechtelijke traject. Wij beginnen uw zaak dus op basis van no cure no pay. Op die manier is uw risico enorm klein: wij willen uw stap tot een incasso zo laag mogelijk houden en niet groter maken met een onaantrekkelijk kostenplaatje.

Wij gaan er volle bak voor

Omdat wij in het buitengerechtelijke traject alleen betaald krijgen als er ook betaald wordt door de debiteur, kunt u er zeker van zijn dat wij er volle bak voor gaan. Dit kunt u in andere kwesties ook, maar het is toch een extra stok achter de deur.

Ja: Legal8 mag op basis van no cure no pay werken

Het antwoord op de hamvraag van deze pagina is dus dat wij op basis van no cure no pay mogen werken met betrekking tot het buitengerechtelijke traject. Het gerechtelijk traject is op basis van het uurtarief, mocht het zover komen. In veruit de meeste gevallen krijgt u echter al betaald in het buitengerechtelijke traject en kost onze dienstverlening u dus doorgaans helemaal niets!

Dien uw zakelijke incasso in!

U kunt uw zakelijke incasso indienen door ons per e-mail de benodigde documenten en informatie aan te leveren. Denk aan de openstaande facturen, herinneringen en correspondentie met de debiteur. Dat kan op: info@legal8.nl of info@collect8.nl.

Legal8 incasso advocaten