AllesArbeidsrecht

Nieuw ontslagrecht deel 2

By 15 maart 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_97066739

Onderdeel van het ‘nieuwe ontslagrecht’ is dat werknemers een bedenktermijn krijgen bij het aangaan van een beëindigingsovereenkomst met hun werkgevers. Dit houdt in dat bij een beëindiging met wederzijds goedvinden de werknemer een bedenktermijn van veertien dagen krijgt om de beëindigingsovereenkomst buitengerechtelijk te ontbinden. Voor deze ontbinding is slechts een schriftelijke verklaring van de werknemer nodig. Zoals wij reeds eerde hebben bericht, zal deze wijziging naar verwachting per 1 juli 2015 in werking treden.

Bedenktermijn

Deze bedenktermijn geldt overigens niet wanneer de arbeidsovereenkomst in een ontbindingsprocedure door de kantonrechter wordt ontbonden en de werkgever samen met de werknemer een (aanvullende) overeenkomst opstellen voor de eventuele ‘losse eindjes’.

Voor werkgevers is het belangrijk om rekening te houden met de aanstaande wijzigingen in het ontslagrecht. Op uw verzoek kunnen wij u hierbij van dienst zijn.

Informatie nieuw ontslagrecht

Heeft u behoefte aan meer informatie over het nieuwe ontslagrecht, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

15-03-2014