AllesArbeidsrechtContractenrecht

Registratieplicht WAADI

By 21 september 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Registratie WAADI

Leent uw onderneming (tegen betaling) personeel uit aan andere ondernemingen? Dan is de registratieplicht conform de WAADI op uw onderneming van toepassing. In dit artikel zullen wij hier nader op ingaan.

WAADI

WAADI staat voor Wet Allocatie Arbeidskrachten Door Intermediairs. Velen denken dat deze wet alleen van toepassing is op uitzendbureaus. Dit is echter niet correct. Ook bedrijven die eenmalig of incidenteel personeel uitlenen, vallen onder de WAADI en dienen zich te registreren. U dient dit te registeren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Wij kunnen u hierbij eventueel van dienst zijn.

Boete WAADI

Registreert u zich niet en leent u wel personeel uit conform het bovenstaande? Dan riskeert u een forse boete! Een boete in eerste instantie is € 12.000,- en dit kan zelfs oplopen tot € 36.000,- bij een tweede en derde overtreding. Dit dient ons inziens voorkomen te worden.

Personeel inhuren

Leent u geen personeel uit maar huurt u juist personeel in? Dan is het belangrijk om te checken of de onderneming waarvan u personeel leent, correct staat geregistreerd in Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook dit kunnen wij voor u doen.

Vragen / opmerkingen?

Wij zijn u graag bereid over het bovenstaande te informeren en te adviseren. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met een van onze bedrijfsjuristen.

 

Legal8 Advocaten & Bedrijfsjuristen

088 – 88 3 8888

info@legal8.nl

21-09-2015