Waarom algemene voorwaarden gebruiken?

Algemene voorwaarden zijn regels die je standaard wil laten gelden bij het sluiten van overeenkomsten (contracten). Op deze manier hoef je niet bij elke overeenkomst opnieuw te onderhandelen over allerlei onderwerpen zoals betalingsvoorwaarden, termijnen, garanties en vrijwaringen, aansprakelijkheid, het geldende recht en de van toepassing zijnde rechtbank. De algemene voorwaarden gelden voor iedere overeenkomst die je sluit met een klant. Althans dat is de bedoeling.

Algemene voorwaarden en aansprakelijkheid beperken

Ook al is het niet verplicht, wij adviseren ondernemingen toch om algemene voorwaarden te hanteren. Hierin kun je bijvoorbeeld een bepaling over aansprakelijkheid opnemen waar je je in een toekomstige situatie op kunt beroepen. Algemene voorwaarden kun je dus zien als een soort verzekering bij het ondernemen. Als alles goed gaat, dan zul je er zo goed als nooit naar omkijken. Maar als er helaas toch iets misgaat, dan is het zeer verstandig om een beroep op jouw algemene voorwaarden te kunnen doen. Met name om jouw aansprakelijkheid goed te kunnen regelen (te beperken dan wel uit te sluiten), is het verstandig om goede algemene voorwaarden te gebruiken. Dit kan veel ellende voorkomen.

Wij zijn specialisten als het aankomt op algemene voorwaarden. Zo hebben wij ook meermaals juridische publicaties over dit onderwerp geschreven zoals:

Over algemene voorwaarden en de sterkte van reflexwerking van de grijze en zwarte lijst voor bedrijven

– Exonereren tot in de kern van de overeenkomst

Scherpe prijs en deskundigheid

Wij kunnen tegen een scherpe prijs op maat gemaakte algemene voorwaarden opstellen. Daarmee ben je verzekerd van juridisch goede algemene voorwaarden die je meteen kan gebruiken voor jouw onderneming. Dit kan veel narigheid in de toekomst besparen. Neem vooral eens contact op.