AllesArbeidsrechtContractenrecht

Wijziging vakantiewetgeving

By 1 februari 2012 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_129283913

Per 1 januari 2012 is de vakantiewetgeving veranderd. Wettelijke vakantiedagen vervallen vanaf deze datum na een periode van een half jaar ná het kalenderjaar waarin deze vakantiedagen zijn opgebouwd. Zogenoemde ‘bovenwettelijke’ vakantiedagen verjaren nog altijd na vijf jaar, zoals al gebruikelijk was.

Vakantiedagen

Vakantiedagen zijn dagen waarop een werknemer is vrijgesteld van arbeid zonder verlies van zijn of haar loon. Een werknemer heeft per jaar recht op minimaal vier keer het aantal dagen dat hij of zij per week werkt. Indien een werknemer fulltime werkzaam is gedurende 5 dagen per week, dan heeft hij of zij recht op minimaal 20 vakantiedagen.

Bovenwettelijke vakantiedagen?

Bovenwettelijke vakantiedagen zijn de extra vakantiedagen waar een werknemer op basis van zijn of haar individuele arbeidsovereenkomst of collectieve arbeidsovereenkomst recht op heeft.

Opletten!

Voor werkgevers (en werknemers) is het bovenstaande dus opletten geblazen. Heeft u vragen over de nieuwe vakantiewetgeving? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

01-02-2012