AllesArbeidsrecht

WWZ door Eerste Kamer aangenomen!

By 10 juni 2014 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_79476640

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is vandaag (10 juni) met ruime steun in de Eerste Kamer aangenomen. Minister Asscher heeft verheugd gereageerd op het aannemen van de WWZ. Op de website van de Rijksoverheid meldt hij:

‘Ik ben blij met het brede draagvlak voor deze belangrijke wet. Eerst bij werkgevers en werknemers en nu bij de  Tweede en Eerste Kamer.  Een jaar na het afsluiten van het sociaal akkoord is de Wet Werk en Zekerheid een feit. We mogen geen  tweedeling accepteren, daarom krijgen mensen met tijdelijke contracten meer recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en worden de ontslagvergoedingen  eerlijker verdeeld.’

Gevolgen goedkeuring WWZ

De goedkeuring van de WWZ betekent dat de reeds aangekondigde wijzigingen die voorheen per 1 juli 2014 in werking zouden treden, met ingang van 1 januari 2015 in werking zullen treden. Per 1 juli 2015 zullen nog meer wijzigingen in werking treden, onder meer op het gebied van het ontslagrecht, flexibele arbeidskrachten, transitievergoeding en de WW-uitkering.

Juridisch advies ‘nieuw’ arbeidsrecht

Heeft u vragen over het nieuwe arbeidsrecht, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn graag bereid u terzake juridisch te adviseren.

10-06-2014