AllesArbeidsrecht

Geldig ontslag na Whatsapp bericht?

By 18 mei 2015 februari 21st, 2020 No Comments

Ontslag

In onze blog van 2 december 2014 was al naar voren gekomen dat Whatsapp berichten als juridisch bewijs kunnen dienen in procedures. In de onderhavige kwestie speelde echter de vraag of een werknemer geldig ontslagen kon worden nadat hij een foto had verstuurd via Whatsapp met daarin de naam van zijn leidinggevende afgebeeld op een grafsteen.

Geldig ontslag na Whatsapp bericht?

De werknemer in kwestie was ontevreden over zijn werk en met name over zijn leidinggevende. Deze werknemer besloot dat kenbaar te maken in een e-mailbericht. Enige tijd later heeft de werknemer in kwestie nogmaals zijn ongenoegen geuit, ditmaal via een Whatsapp bericht verstuurd aan een collega. In dit bericht stond de naam van de leidinggevende afgebeeld op een grafsteen. Het bericht kwam uiteindelijk terecht bij de leidinggevende, die uiteraard niet blij was. De werknemer werd vervolgens op staande voet ontslagen.

Procedure

In de procedure die volgt, de werknemer was het er namelijk niet mee eens, stelt de werknemer dat het allemaal een grap was. Hij had het niet zo bedoeld. De werkgever stelde juist dat het ontslag terecht was aangezien deze uiting een bedreiging was voor de leidinggevende en absoluut niet afgedaan kon worden als een grap.

De rechter oordeelt dat de werknemer weliswaar “de grenzen van het fatsoen” had overschreden, maar dat een ontslag op staande voet niet het juiste middel was. Volgens de rechter was er in dit geval ook geen sprake van een bedreiging.

Deze uitspraak is via de volgende link te raadplegen: rechtspraak.

Deze uitspraak bewijst maar weer eens dat een ontslag op staande voet erg streng wordt getoetst. Heeft u vragen over ontslag op staande voet? Lees dan eens onze blog over ontslag op staande voet of neem eens vrijblijvend contact met ons op.

 

Legal8

18-05-2015

info@legal8.nl