AllesArbeidsrecht

Ontslag op staande voet: de meest voorkomende redenen

By 15 augustus 2017 februari 21st, 2020 No Comments

Ontslag op staande voet

Het onderwerp ontslag op staande voet blijft de gemoederen bezig houden. In een blog van twee maanden geleden hebben wij een aantal tips gegeven over ontslag op staande voet bij ‘kleine’ delicten. In deze blog gaan wij nader in op de meest voorkomende redenen voor ontslag op staande voet. Heeft u daar vragen over, dan vernemen wij die natuurlijk graag.

Meest voorkomende redenen ontslag op staande voet

De belangrijkste reden voor ontslag op staande voet in Nederlands is diefstal. Diefstal betreft 18% van de ontslag op staande voet gevallen (blijkens een onderzoek van de Volkskrant). Zoals uit de bovengenoemde blog blijkt, gaat het bij diefstal vaak om kleine delicten ofwel ‘bagatel delicten’. Denk aan een supermarktmedewerker die een pak drink yoghurt had meegenomen van werk, aan een medewerker die 50 eurocent van werk had meegenomen naar huis, aan een medewerker van een fastfoodketen die op een hamburger een extra plakje cheddarkaas had gedaan zonder de extra € 0,25 te rekenen, aan een medewerker die een bakje pennen had meegenomen van werk en aan een medewerker die – zonder te betalen – een zak chips (van de werkgever) had genuttigd op werk.

Andere redenen

Andere veelvoorkomende redenen zijn fraude en conflicten in verband met re-integratie van zieke werknemers. Deze redenen betreffen beide circa 12% van de ontslag op staande voet gevallen.

Ontslag op staande voet: tips

In onze blog van 15 juli 2016 hebben wij een aantal concrete tips voor u opgesomd. Doe er als werkgever voordeel mee!

Juridisch advies arbeidsrecht

Heeft u vragen over het bovenstaande? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Legal8 Advocaten en Bedrijfsjuristen

088 – 8838888

info@legal8.nl

15-08-2017

www.legal8.nl