Wat kost een advocaat?

Als je juridische vragen of problemen hebt, dan kun je een advocaat inschakelen. Voor sommige procedures is het zelfs verplicht om een advocaat in te schakelen. Een vraag die meteen opkomt, is wat een advocaat eigenlijk kost.

De meeste advocaten in het civiele recht rekenen een uurtarief. Het gemiddelde uurtarief in Nederland is iets meer dan € 200,- per uur. Hierbij geldt dat dit een gemiddelde is en er uitschieters naar beide kanten bestaan. Zo zijn sociaal advocaten vaak goedkoper en kost een advocaat op de Zuidas doorgaans aanzienlijk hoger. Ons reguliere uurtarief ligt in de meeste gevallen (net) onder het gemiddelde. In geval van bijzondere omstandigheden kunnen wij afwijken van ons uurtarief.

Vaste prijsafspraken advocaat

Bij sommige kantoren zijn ook vaste prijzen mogelijk. Ook wij hanteren vaste prijzen als dat voor onze klant wenselijk is. Geen enkel probleem! Vaak geldt bij een vaste prijs dat wij inschatten hoeveel tijd een bepaalde vraag of procedure zal gaan kosten. En het komt natuurlijk voor dat wij meer werken dan vooraf is afgesproken qua vaste prijs. Een groot voordeel voor jou als klant is dat je zekerheid hebt en dus geen verrassingen tegemoet zal zien.

Juridisch abonnement Legal8

Legal8 B.V. wil de drempel voor juridisch advies laag houden en hanteert daarvoor het juridisch abonnement MKB. Overigens is het abonnement ook voor kleine ondernemers zoals ZZP’ers bedoeld. Het juridische abonnement heeft veel voordelen voor u als ondernemer. Met een abonnement bent u verzekerd van deskundige juridische bijstand tegen zeer scherpe tarieven! Met een juridisch abonnement kunt u Legal8 B.V. altijd zonder extra kosten bellen wanneer u een juridische vraag of een juridische kwestie heeft, die (doorgaans) binnen een kwartier telefonisch te beantwoorden is (‘eerstelijns juridisch advies’). Deze service is met name bedoeld om juridische valkuilen in een vroegtijdig stadium te onderkennen, zonder dat dat u extra geld kost voor juridisch advies. Hiernaast is het ook fijn om te kunnen schakelen zonder dat de ‘meter’ direct gaat lopen. Hiernaast krijgt u 20% korting op ons uurtarief!

Legal8

Bij ons krijgt u geen (nare) verrassingen achteraf omtrent onze tarieven en kosten. Wij zijn altijd open en eerlijk over wat wij aan u in rekening brengen zodat u weet waar u aan toe bent. Natuurlijk kost goede juridische bijstand geld, ook daar zijn wij eerlijk over. Maar wat wij kunnen garanderen, is dat we hier eerlijk over zijn en doen wat we beloven.

Vragen?

Neem vooral eens contact met ons op!