AllesContractenrechtOndernemingsrecht

BV oprichten?

By 27 november 2013 februari 21st, 2020 No Comments

shutterstock_151847789

In tegenstelling tot de eenmanszaak, is een BV wel een rechtspersoon. Dit brengt met zich mee dat in de meeste gevallen niet u als eigenaar, maar de BV aansprakelijk is voor eventuele schulden van de BV. U kunt alleen een BV oprichten, maar ook met een aantal anderen.

BV oprichten

Allereerst is het belangrijk om u goed, juridisch, te laten informeren over de oprichting van een BV. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Voor de oprichting van een BV heeft u een notariële akte nodig, waar de statuten in staan. Hiernaast moet u startkapitaal in de vennootschap storten. Met de invoering van de Flex-BV is het storten van een minimumkapitaal van  € 18.000,- komen te vervallen. Het oprichten van een BV is dus veel goedkoper geworden.

Wij zijn u graag van dienst met het oprichten van een BV. Graag komen wij met u in contact om alle stappen met betrekking tot de oprichting van een BV samen door te nemen.

Holdingstructuur BV

Heeft u al een bv of wilt u deze rechtsvorm kiezen voor uw op te richten bedrijf? Dan kunt u overwegen om twee of meer bv’s op te richten: een werkmaatschappij en een holding. Een holdingstructuur heeft verschillende voordelen, zoals het plaatsen van bepaalde activa die u kunt afscheiden van het risicovolle ondernemingsvermogen en fiscale voordelen (zoals de deelnemingsvrijstelling).

Wij zijn graag bereid u nader te informeren en te adviseren over het bovenstaande. Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsjuristen.

27-11-2013