AllesIntellectueel eigendomsrecht

Inbreuk op uw merk?

By 27 november 2013 februari 21st, 2020 No Comments

Slogan merkinschrijving

Een merk is ‘ieder teken, symbool of uiterlijke verschijning waardoor een product of dienst zich onderscheidt van concurrerende producten of diensten’. Met andere woorden is een merk een identificatiemiddel om producten of diensten van een bedrijf te onderscheiden. Een merk kunt u gebruiken om aan te geven dat een bepaald product van u afkomstig is of om een onderscheid aan te brengen met andere merken of producten. Als u een bepaald product onder een bepaald merk op de markt hebt gebracht, wilt u natuurlijk niet dat een ander bedrijf (of persoon) onder dezelfde merknaam een soortgelijk product gaat verkopen. U dient uw merk te registreren.

Merk inschrijven (merkregistratie)

Om uw merk veilig te stellen en aldus bescherming te genieten, is het verstandig om uw merk te registreren. Bescherming van een merk ontstaat namelijk niet automatisch of van rechtswege. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is hiertoe ook niet voldoende. In de Benelux dient u uw merk te registreren bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Een merkinschrijving geldt dan voor de gehele Benelux. Indien u liever in de gehele Europese Unie of wereldwijd bescherming geniet van uw merk, dan zijn er andere opties mogelijk. Wij informeren u graag terzake.

Wij kunnen desgewenst uw merk inschrijven en u voorzien van alle benodigde informatie.

Inbreuk op uw merk

De beoordeling van de vraag of er een inbreuk wordt gemaakt op uw merk, is op voorhand niet eenvoudig te beantwoorden. Dit is afhankelijk van allerlei concrete omstandigheden, zoals of er gevaar voor verwarring met uw merk te duchten zal zijn en of het merk wordt gebruik voor dezelfde of soortgelijke producten. Wij kunnen u terzake informeren en adviseren.

Juridisch advies

Heeft u vragen over het bovenstaande of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

27-11-2013